Mayıs 05, 2012

Yine Yeni Yeniden


   “İlkbahar ne demek?” diye sordunuz mu hiç kendinize? Ben sordum… Yeni demek, yenilenmek demek, boşuna bu bahara ilk dememişler sonuç olarak. Kabuğunu bırakmak demek, başlangıç demek benim için ilkbahar.  Radikal kararlar alırım bu aylarda. Yenilik, yenilenme, kabuk değiştirme, tazelik… “Bahar temizliği” yaparlar büyüklerimiz. Ev hanımları evlerini tazelerler bir nevi. Bende bahar temizliği yapıyorum elbet, ama ruhuma…
   Karıncalar bile sığamayıp yuvalarından çıkarlar. Güller tüm tonlarıyla gözlerimize hitap eder, adeta “beni koparmayın” dercesine yalvarırlar. Bereket getirsin diye 41 çeşit yuvadan kum toplarız. Ateş yakar, üzerinden atlayıp türlü dilekler dileriz. Sonuç olarak insanız, bir tanesiyle yetinemeyiz! Hızır dede kabul etsin dualarımızı diye gül ağaçlarının altına, kimi yazarak, kimileri çizerek, kimi ise kiremit toplayıp şekiller yaparak isteklerini söyler. Bu ritüellerin toplamına da “Hıdırellez” adını veririz. 5 May. 12 bugün, son cemre toprağa düştükten sonra artık kendimizi tamamen bahara teslim ettik.
   Şimdi arkanıza yaslanın, kulağınıza en hoş gelen müziği açın, derin bir nefes alın ve yeni kararlar almaya başlayın. Bir kere de olsun yenilenin, yenileyin kendinizi. Değişin..!

8 yorum:

  1. Ben 2 gün önce başladım bu işe hatta bugün saat 11'de dışarı çıktığımda hava gerçekten yaz geldi dedirtiyordu. Umarım güzel başlangıçlar ve değişiklikler olur herkes için =)

    Havaların insanın moral değişiminde de ciddi etkisi oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. bugünkü iç karartan havaya rağmen güzel şeyler düşünmeye karar verdim bu yazıyı okuduktan sonra. evet yenilenmek gerekiyor-muş ve ben de bunu deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar blogunuz çok hoş ;)bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    http://bensukaya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ne guzel insanin bir "ruh temizligi" yapmasi ! :)) tamam , bir ruh temizligi de yapmaya çalisayim bakalim ne kadar temizlenecek o bolge ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmaya çalışma, yap! :) ter temiz olucak ;)

      Sil